WEB o gitarama, svjetskim gitaristima i sastavima, najpoznatijim glazbenim dostignućima.


Vedran Božić

19.09.2012

Vedran Božić, više puta proglašavan najboljim hrvatskim gitaristom svih vremena. član legendarne grupe Time, Parnog Valjka i Telefon Blues Banda. Važno je napomenuti da je Vedran nastupio u Frankfurtu sa najvećim gitaristom svih vremena Jimi Hendrixom. Na samu godišnjicu smrti velikog hendrixa, u Rijeci se okupio band Rock Masters, u kojem osim Božića nastupaju još Slavko Pintarić - Pišta, te Tomas Krkač.

Bila je 1969. kada je Hendrix na vrhuncu svoje karijere kao glavna zvijezda nastupio na Woodstock Festivalu. Iste godine, na koncertu u Frankfurtu (Njemačka), nevjerojatno rijetku priliku da podijeli stage s Jimijem je dobio hrvatski gitarista Vedran Božić koji je tada sa svojim bendom Wheels of Fire bio jedan od izvođača na Hendrixovu koncertu. Nakon što su nekoliko dana bili u kontaktu zbog dogovora vezanih za svirku, na spontanom jam sessionu nakon službenih koncerata, zajedno su odsvirali "Foxy Lady", "Red House", «Fire» i "Purple Haze", što je ovjekovječeno s nekoliko fotografija.

Osim navedenih grupa s kojima je nastupao, bio je i član još nekoliko sastava: B. P. Convention, Boomerang (5), Call 66, Grešnici, Jugoslovenska Pop Selekcija, Kaliopi, Mi (4), MKG Band, Oya Noya Band, Roboti, Time (16), Veseli Kojoti, Wheels Of Fire,