WEB o gitarama, svjetskim gitaristima i sastavima, najpoznatijim glazbenim dostignućima.


Slash

22.07.2012

 

Saul Hudson, poznatiji kao Slash, je bivši gitarist hard rock benda "Guns N' Roses". Trenutno je vodeći gitarist rock benda "Slash's Snakepit". Prepoznatljiv je po svojoj dugoj kovrčavoj kosi, velikom šeširu, njegovoj ljubavi prema Jack Daniel'su, i, naravno, cigareti u ustima. Trenutno živi na Beverly Hillsu sa svojom ženom Perlom, i dva sina, London Emilio i Cash Anthony.

Slash je rođen 23. srpnja 1965. u Hampsteadu, Engleska od Engleza oca i afroameričke majke, od kojih su se oboje bavili šoubiznisom (majka je dizajnirala kostim Davidu Bowieju za "The Man Who Fell To Earth").
U srednjim 70-ima, njegovi roditelji su se razveli i Slash se preselio svojoj baki. Do jedanaeste godine odrastao je u Stoke-on-Trentu kad su se on i njegova majka preselili u Los Angeles u Sjedinjenim Državama. Otac je ostao u Engleskoj. Slash je u SAD-u pohađao srednju školu Beverly Hills zajedno s budućim zvijezdama među kojima su Lenny Kravitz i Nicolas Cage.


Kad je imao oko 15 godina, Slash je dobio akustičnu gitaru s jednom žicom na kojoj je učio svirati. Slashovi rani utjecaji su bili Led Zeppelin, Thin Lizzy, Rory Gallagher, Eric Clapton, The Rolling Stones, Queen, Aerosmith, Jimi Hendrix, AC/DC i Jeff Beck. Prva pjesma koju je naučio svirati bila je "Smoke on the Water" Deep Purplea. Uzimao je lekcije, ali je htio i sam učiti. Slash je počeo vježbati 12 sati na dan, što je utjecalo na njegovo školsko obrazovanje. Konačno, Slash je odustao od škole u jedanaestom razredu. Dok je bio dio Los Angeleske scene išao je na audiciju za Glam Metal bend Poison i bio je finalist dok ga nije pobijedio nadmoćniji C.C. DeVille. Zatim je upoznao bubnjara po imenu Steven Adler i njih dvojica formirali su bend Road Crew (koji je imao problema sa zadržavanjem članova osim njih dvojice).

 

Diskografija:

Studijski albumi 
Live ?!*@ Like a Suicide (prosinac 1986.)
Appetite for Destruction (31. srpnja 1987.)
G N' R Lies (6. prosinca 1988.)
Use Your Illusion I (17. rujna 1991.)
Use Your Illusion II (17. rujna 1991.)
The Spaghetti Incident? (12. siječnja 1993.)
Chinese Democracy (23. studenog 2008.)
Albumi uživo i kompilacije
Live Era: '87–'93 (22. studenog 1999.)
Greatest Hits (23. ožujka 2004.)
Video Izdanja
Use Your Illusion I (World Tour - 1992 Tokyo), (DVD/VHS)
Use Your Illusion II (World Tour - 1992 Tokyo), (DVD/VHS)
Welcome To The Videos (DVD/VHS)