WEB o gitarama, svjetskim gitaristima i sastavima, najpoznatijim glazbenim dostignućima.


Nepoznato o poznatim glazbenicima

22.06.2013

Slavni gitaristi, pjevači i ansambli obično u svojim napisima iskazuju samo one najbolje stvari. Međutim, ima dosta i onih stvari o kojima se i nije baš previše pisalo i koje o tim osobama ne govore baš najbolje. Poznati američki magazin "Rolling Stone" donosi deset bizarnih stvari o poznatim glazbenim velikanima:

Na prvom mjestu se našao neponovljivi pjevač Doorsa Jim Morrison, koji je ovu 'titulu' zaradio pokazivanjem penisa na koncertu u Miamiju 1969. godine, čime je izazvao jedno od svojih uhićenja.Jim Morrison slavni pjevač grupe Doors Osim toga vrijeđao je publiku, a odbio je promijeniti stihove pjesme Light My Fire za vrijeme emitiranja jedne od najgledanijih emisija na američkim televizijama.Umro je u tajnovitim okolnostima, tajno pokopan u parizu. Na njegovom pogrebu osim njegove djevojke bila su samo 4 grobara.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=M_yWyBjDEaU

Na drugo mjesto čitatelji Rolling Stonea postavili su Boba Dylana, koji je često kroz svoje pjesme izražavao bunt protiv političke vlasti ili društvenih normi, pa je tako bio jedan od uzora tijeom studentskih prosvjeda u 60-ima.Nedvosmisleno je u svojim pjesmama protiv politike i društva progovarala grupa Rage Against the Machine, čije se frontmen Zack de la Rocha našao na trećem mjestu liste.

Unutar prve petorke nalaze se još i najveći junkie u rock glazbi Keith Richards iz Rolling Stonesa te punk ikona, koja za par dana gostuje na zagrebačkom INmusic festivalu Iggy Pop.

Na listi se još nalaze 'kauboj' Johnny Cash, cinik Frank Zappa, veliki borac za ljudska prava i neprežaljeni Beatle John Lennon i lucidni David Bowie. Na začelju top 10 našao se Axl Rose, iako osim njegovih nesuglasica s gitaristom iz benda Slashom, ne postoje nikakve osnove za to.