WEB o gitarama, svjetskim gitaristima i sastavima, najpoznatijim glazbenim dostignućima.


Lijes - Stratocaster

08.08.2012

Iako ne spada ni u jednu kategoriju o kojima pišem na ovom siteu, možda je vrijedno spemenuti događaj koji se zaista rijetko događa, možda je i jedinstven u povijesti glazbe, života i "post festum" događaja.

Pogledajte sliku

****Izvor

Glazbenik pokopan u lijesu u obliku gitare

Engleski glazbenik John Graham, član sastava The Ramrods šezdesetih godina prošlog stoljeća, umro je u 67 godini. Želja mu je bila da bude pokopan skromno, ali uz uvjet da mu lijes bude izrađen u bijeloj boji i u obliku gitare Fender Stratocaster koji je oblik obožavao i koristio tijekom glazbene karijere. Od 15 godine kako se bavio glazbom, dobio na poklon Fender Stratocaster gitaru, od koje se nije odvajao do smrti. Bio je opsjednut njome do smrti i baš je želio pokop u lijesu u obliku Stratocastera.

Bijeli lijes dug 3,7 m dizajniran je po Grahamovoj najdražoj gitari Fender Stratocasteru kakvog je dobio na poklon za svoj 15. rođendan. Izrada lijesa trajala je mjesecima, a kako tvrdi udovica preminulog, upravo je to najbolji način za pokop njezina supruga koji je bio opsjednut gitarama.

    Autor: K.K.
    Photo: twitter